Resepti- ja itsehoitolääkkeiden toimittaminen


Reseptilääkkeiden toimittaminen

Toimitamme reseptilääkkeet ns. suoratoimituksena kolmessa erillisessä suoratoimituspisteessä. Sama farmasian ammattilainen palvelee sinua koko ajan:

  • kirjaa reseptin tiedot apteekin tietojärjestelmään
  • hinnoittelee lääkkeen ja laskee kela-korvauksen/sv-korvauksen
  • tarkistaa annostuksen
  • selvittää mahdolliset yhteensopimattomuudet muiden samanaikaisesti käytössä olevien lääkkeiden kanssa
  • varmistaa lääkeneuvonnalla, että olet selvillä lääkkeen oikeasta ja turvallisesta käytöstä

Reseptilääkkeen toimittamisen lakisääteinen hinta on 2,39 euroa/lääke. Pyrimme aina etsimään Sinulle parasta ratkaisua lääkehoitoosi huomioiden kokonaistaloudellisuuden.

Lue lisää: Sosiaali- ja terveysministeriön asetus lääkkeen määräämisestä 2.12.2010/1088

Itsehoitolääkkeiden toimittaminen ja neuvonta

Toimitamme itsehoitolääkkeet niin, että apteekissa on aina saatavilla farmasian ammattilaisen antamaa lääkeneuvontaa. Hyödynnä farmasian ammattilaisten osaamista oikean hoidon valinnassa!

Lue lisää: Kansallinen itsehoitolääkeohjelma (pdf) Fimea kehittää, arvioi ja informoi – julkaisusarja 1/2015

Reseptien uusiminen

Uusimme pyynnöstä tarvittaessa puolestasi reseptisi joko terveyskeskuksen kautta sähköisesti tai puhelimitse. Sähköistä reseptiä uudistettaessa apteekki lähettää uudistamispyynnön Reseptikeskukseen, joka välittää pyynnön edelleen potilaan ilmoittamaan terveydenhuollon yksikköön. Voit saada tiedon uudistamisen tuloksesta apteekista tai terveydenhuollon toimintayksiköstä tai voit halutessasi saada sen tekstiviestinä. Tällöin Reseptikeskus lähettää tekstiviestin sinulle, kun uudistamispyyntö on käsitelty. Lääkelaki kieltää unilääkkeiden ja rauhoittavien lääkkeiden puhelimitse tapahtuvan uusinnan. Lue lisää: kanta.fi

Vanhentuineiden ja käyttämättömien lääkkeiden palauttaminen apteekkiin

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. Apteekkari vastaa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, niitä ei voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin. Lue lisää: www.fimea.fi/vaestolle/laakkeiden_oikea_kaytto/laakkeiden_havittaminen

Apteekkikosmetiikka

Laajentuneesta apteekkikosmetiikka -valikoimastamme löydämme sinun ihotyypillesi sopivat tuotteet kasvojen ja vartalon hoitoon. Valikoimastamme löytyy omat tuotteet myös miehille ja erikoisemmista iho-ongelmista kärsiville.

<<< Palvelut